Gebakken tonijn met gewokte paksoi

28/06/11 om 11:51 - Bijgewerkt om 11:51

Geef je waardering

Gebakken tonijn met gewokte paksoi

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 komkommer
  • grof zout en peper
  • sap van 1 citroen
  • 1 grote krop paksoi
  • olijfolie
  • 2 geplette tenen knoflook
  • 1 fijngehakte kleine Spaanse rode peper
  • 1 tl versgeraspte gember
  • 1,5 dl sojasaus
  • sap van 2 limoenen
  • 4 tonijnfilets van 120 g elk
  • 4 el fijngehakt bieslook

Bereidingswijze

Schil de komkommer en snij met een mandoline of een scherp mes in de lengte in repen van 5 mm dik. Doe deze in een ondiepe kom en bestrooi rijkelijk met grof zout, peper en citroensap. Zet 1 u. koel weg. Het zout zal het meeste vocht aan de komkommer onttrekken en de groente zal zacht worden.

Snij de paksoi in repen van 3 cm breed. Stoof deze in olijfolie. Doe er de knoflook, Spaanse peper en gember bij. Laat onder voortdurend roeren 5 min. bakken. Blus met de sojasaus en het limoensap.

Bak de tonijnfilets aan in olijfolie, kruid met peper en zout. De filets mogen slechts tot 5 mm diep gebakken zijn, het vlees moet binnenin rauw blijven. Bestrooi de tonijn met bieslook.

Serveer meteen met de gemarineerde komkommer en gewokte paksoi.

Lees meer over:

Onze partners