Gebakken tarbot met preisliertjes en soja

09/06/11 om 14:17 - Bijgewerkt om 14:17

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 stukken tarbot van 200 g
  • 2 soeplepels maanzaadjes
  • olijfolie
  • wit van 2 preien
  • 120 g sojascheuten
  • 100 g boter
  • thee van rabarber en korenbloem (of andere geparfumeerde thee uit de gespecialiseerde theewinkel)
  • 2 dl visfumet
  • enkele takjes kervel

Bereidingswijze

Paneer de porties tarbot aan één zijde met maanzaadjes. Bak de vis aan de niet-gepaneerde zijde in een weinig olie in een pan met antikleeflaag. Laat verder garen in de oven.

Breng water aan de kook en trek 2 dl geparfumeerde thee. Maak de groenten schoon. Snijd de prei in sliertjes. Bak deze met de sojascheuten in een weinig boter. Voeg gezeefde thee en visfumet toe. Breng alles aan de kook en verwijder de groenten onmiddellijk. Het hete vocht van het vuur af met klontjes malse boter opkloppen. Leg de preisliertjes en sojascheuten in het midden van vier warme diepe borden met daarop de stukken tarbot. Lepel de saus rond deze constructie en versier met kervel.

Lees meer over:

Onze partners