Gebakken steenbolk met schorseneren, haverwortel, karnemelkaardappel en eekhoorntjesbrood

31/10/13 om 18:54 - Bijgewerkt om 18:54

Geef je waardering

Gebakken steenbolk met schorseneren, haverwortel, karnemelkaardappel en eekhoorntjesbrood

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 2 steenbolken
  • 4 jonge schorseneren
  • 4 haverwortels
  • 500 g aardappel
  • 140 g karnemelk
  • 140 g room
  • 80 g olijfolie
  • 4 stuks eekhoorntjesbrood (paddenstoelen)
  • knoflook

Bereidingswijze

Steenbolk: fileer de vis en snij de middengraten uit zodat je 4 mooie filets hebt. Kruid met peper en zout en bak zachtjes op de velkant gedurende 2 minuutjes in een antiaanbakpan.

Schorseneren en haverwortel: was de schorseneren en de haverwortel tot al het zand is verwijderd. Schil de schorseneer maar behoud de schil van de haverwortel. Versnij in gewenste stukjes en kook beetgaar in kippenbouillon met wat room. Brand de groenten nog kort met de koksbrander.

Karnemelkaardappel: kook de aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn. Giet af. Plet de aardappels en meng met wat room, karnemelk en olijfolie tot een smeuïge massa. Breng over in een sifon, zet onder druk en bewaar op 60°.

Eekhoorntjesbrood: borstel de champignons tot alle aarde is verwijderd. Snij in de gewenste vorm en bak in een pan met wat look peper en zout.

Schik alles op warme borden.

Onze partners