Gebakken sobanoedels met kip

10/06/11 om 11:24 - Bijgewerkt om 11:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 2 chilipepers
  • 3 losgeklopte eieren
  • 2 rode paprika's
  • 16 roosjes broccoli
  • 1 grote ui
  • 3 wortelen
  • een handjevol geweekte shii-take paddestoelen
  • 3 kipfilets
  • sobanoedels voor vier
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gemberknol, geraspt
  • 2 el citroensap
  • sesamolie
  • sojasaus
  • 5 kruidenpoeder
  • een scheutje chilisaus
  • een handvol sojascheuten
  • 1 pijpui
  • verse kruiden (munt, koriander, enz.)

Bereidingswijze

De kipfilets in reepjes snijden en 2 uur marineren in een mengeling van sojasaus, sesamolie, citroensap, gember, geperste knoflook. De groenten en shii-take in reepjes snijden, deze verhitten in een wok met olie en opzij zetten. De kip roerbakken en opzij zetten. Opnieuw olie in de wok verwarmen, de eieren in de olie loskloppen en de groenten toevoegen. Roerbakken en een beetje sojasaus, 5 kruidenpoeder, sesamolie, kip en geweekte sobanoedels toevoegen. Roerbakken en een scheutje chilisaus in de pan gieten. De sojascheuten toevoegen en kort roerbakken. Opdienen in een kom en naar smaak bestrooien met sesamzaadjes, versnipperde pijpui, verse kruiden en reepjes gember.

Onze partners