Gebakken sobanoedels met kip

De stukjes kip en groenten worden samen met de sobanoedels geroerbakt in een wok. Een snelle en handige manier om een gezonde en lekkere maaltijd te serveren.

Voor 4 personen
  • 2 chilipepers
  • 3 losgeklopte eieren
  • 2 rode paprika’s
  • 16 roosjes broccoli
  • 1 grote ui
  • 3 wortelen
  • een handjevol geweekte shiitake paddestoelen
  • 3 kipfilets
  • sobanoedels voor vier
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gemberknol, geraspt
  • 2 el citroensap
  • sesamolie
  • sojasaus
  • 5 kruidenpoeder
  • een scheutje chilisaus
  • een handvol sojascheuten
  • 1 pijpui
  • verse kruiden (munt, koriander…)
Bereiding
  1. Snijd de kipfilets in reepjes en marineer 2 uur in een mengeling van sojasaus, sesamolie, citroensap, gember, geperste knoflook.
  2. Snijd de groenten en shii-take in reepjes, verhit deze in een wok met olie en zet opzij.
  3. Roerbak de kip en zet opzij.
  4. Verwarm opnieuw olie in de wok, klop de eieren in de olie los en voeg de groenten toe. Roerbak en voeg een beetje sojasaus, 5-kruidenpoeder, sesamolie, kip en geweekte sobanoedels toe. Roerbak en giet een scheutje chilisaus in de pan. Voeg de sojascheuten toe en roerbak kort.
  5. Dien de sobanoedels met kip op in een kom en bestrooi naar smaak met sesamzaadjes, versnipperde pijpui, verse kruiden en reepjes gember.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content