Gebakken snoekbaars met gestoomde prei en notensaus

  • Moeilijkheid

Voor 4:

250 g topinamboers

peper en zout

nootmuskaat, boter

4 dl visfumet

1 fijngehakte kleine sjalot

3 dl room

4 el zachtgeroosterde hazelnoten

2 el fijngehakte bieslook

2 dunne preien

600 g snoekbaarsfilets met vel

Schil de topinamboers, snij in gelijke stukken en kook gaar in lichtgezouten water. Giet af en mix fijn met peper, zout, nootmuskaat en een klont boter. Breng de visfumet met de sjalot aan de kook, laat inkoken tot de helft en voeg de room toe. Laat inkoken tot sausdikte, kruid met peper en zout en roer er hazelnoten en bieslook onder. Maak de prei schoon, snij in staven van 7 cm en stoom in 10 minuten gaar boven water. Bak de snoekbaars in ruime boter, eerst langs de velkant. Kruid met peper en zout. Schik de prei op de borden, leg er de vis op en lepel er de saus over en rond. Werk af met topinamboerpuree.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content