Gebakken sint-jakobsvruchten met truffels, knolselderstaafjes en veldsla

10/06/11 om 12:15 - Bijgewerkt om 12:15

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 3 tot 5 sint-jakobsvruchten (zonder kraal) per persoon
  • arachide- of olijfolie

Voor de soep:

  • het wit van 1 prei
  • 1 ui
  • 50 gr bloemige aardappelen
  • 1,5 dl bouillon
  • 1 dl melk
  • 50 gr boter
  • 10 tot 20 gr gehakte truffel
  • een stevige scheut truffeljus
  • peper
  • zout

Voor de salade:

  • een handvol veldsla
  • knolselder in staafjes van 4 cm x 0,5 cm (krokant gegaard in gezouten water)
  • 20 gr truffel in draadjes gesneden
  • een druppel witte-wijnazijn
  • notenolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Voor:

De soep

Stoof de prei en de ui in boter zonder ze te kleuren. Voeg de in stukken gesneden aardappel toe, kruid en bevochtig met bouillon. Gaar de ingrediÃ"nten, voeg de melk toe en mix. Druk door een puntzeef. Voeg de gehakte truffel en de truffeljus toe. Warm de soep, voeg een klontje boter toe en mix schuimig.

De salade

Meng de veldsla en de knolselderbalkjes en kruid met peper en zout, notenolie en een druppeltje witte-wijnazijn. Schik de salade centraal in een diep bord en verdeel er de truffeldraadjes over. Bak de sint-jakobsvruchten in olie aan beide zijden mooi bruin. Schik ze rond de salade en giet een weinig schuimende soep in het bord.

Onze partners