Gebakken sint-jakobsschelpen en bloemkoolpuree met truffels

10/06/11 om 15:20 - Bijgewerkt om 15:20

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 12 mooie sint-jakobsschelpdieren
  • Â1/2 middelgrote bloemkool
  • 1 dl slagroom
  • 1 kl gehakte truffel
  • 40 g verse truffel in schijfjes
  • zout & peper
  • extra vierge olijfolie
  • 1 klontje boter

Bereidingswijze

Kook de bloemkool zacht in zout water. Laat uitlekken en prak fijn. Roer er de room door en giet eventueel door de puntzeef. Voeg er de fijngehakte truffel bij. Breng op smaak met wat olie, peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en hou warm.

Laat de schelpdiertjes gedurende 45 seconden aan alle kanten bruinen in een pan met antiaanbaklaag. Snij ze door zoals een sandwich en vul ze met 1 mm dikke schijfjes truffel.

Onze partners