Gebakken rog met geplette aardappel en lente-ui

09/06/11 om 14:42 - Bijgewerkt om 14:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 5 cl port
  • 1 dl balsamicoazijn
  • 4 rogvleugels van 400 gram
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 sneetjes gedroogde ham, fijngesnipperd
  • een handvol grote kappers met steel
  • 500 gram nieuwe aardappelen
  • een halve bot lente-ui

Bereidingswijze

Breng de port met de balsamicoazijn aan de kook en laat inkoken tot een dikke stroop.

Knip de rogvleugels tot een halve maan en bak ze goudbruin in wat olijfolie.

Kruid met peper en zout.

Haal de vleugels uit de pan, bak er de ham even in aan en voeg de in twee gesneden kappers toe, wat olijfolie en de ingekookte azijnstroop.

Kook de aardappelen beetgaar in lichtgezouten water. Giet af, voeg een scheut olijfolie toe en prak fijn met een vork. Kruid met peper en zout.

Hak de lente-uitjes fijn en meng ze onder de aardappelpuree.

Schik in een ring op vier borden, leg er de rogvleugels naast en werk af met de saus.

Recept: Tom Decroos, Vismet

Onze partners