Gebakken rog met bloemkool, hazelnootboter en tomatensiroop

2466093

Voor 4:

Gebakken rog met bloemkool, hazelnootboter en tomatensiroop

Voor 4:

1 kleine bloemkool

4 roggenvleugels van 200 g

boter

4 el kleine kappers

Aardappelpuree

Voor de tomatensiroop:

500 g tomaten

1 dl witte wijn

het sap van 1 citroen

10 gram poedersuiker

zout

8 g maïszetmeel

Mix voor de tomatensiroop de tomaten fijn. Breng ze met de wijn, het citroensap, de suiker en een snuif zout aan de kook en bind met maïszetmeel. Laat 20 min. zacht sudderen, giet door een zeef en laat afkoelen.

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar. Bak de roggenvleugels gaar in ruim boter, haal nadien uit de pan en laat de boter bruin worden. Blus met de kappers en hun vocht, voeg nog een klont boter toe. Wentel de bloemkool door de saus en serveer bij de vis. Werk af met de tomatensiroop en serveer met aardappelpuree.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content