Gebakken rodepoonfilet met risotto en gegrilde rode paprika

06/02/15 om 16:13 - Bijgewerkt om 16:13

Gebakken rodepoonfilet met risotto en gegrilde rode paprika

Gebakken rodepoonfilet met risotto en gegrilde rode paprika © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

4 tot 8 rodepoonfilets (met vel)

boter

peper en zout

Voor de risotto:

1 sjalot

1 knoflookteen

boter

100 g risottorijst

1,2 l kippenbouillon

peper en zout

handvol geraspte parmezaankaas

1 gegrilde rode paprika (zonder vel)

verse peterselie

Stoof fijngehakte sjalot en look in boter. Voeg de rijst toe, roer en laat meebakken tot hij glazig wordt. Bevochtig met 1 el bouillon en laat onder voortdurend roeren in koken. Herhaal dit (bevochtigen en roeren) tot de rijst beetgaar is. Kruid met peper en zout, voeg kaas, repen paprika en peterselie toe.

Bak de filets net gaar in boter. Kruid met peper en zout en serveer op de risotto.

Onze partners