Gebakken rode poon met tomaat, basilicum en zachte ratatouille

14/06/11 om 08:56 - Bijgewerkt om 08:56

Geef je waardering

Gebakken rode poon met tomaat, basilicum en zachte ratatouille

© © Tony Le Duc

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 fijngehakte knoflooktenen
  • 3 takken tijm
  • Olijfolie
  • peper en zout
  • 8 grote kerstomaten
  • 8 tot 12 filets van rode poon
  • fijngesnipperd vers basilicum

Bereidingswijze

Kook de aardappelen beetgaar, snijd in plakken. Snijd aubergine en courgette in dobbelstenen, stoof gaar met knoflook en tijm in olijfolie en kruid met peper en zout. Besprenkel de tomaten met olijfolie en braad gedurende 10 min. in een oven van 220°C.

Bak de poonfilets net gaar in olijfolie, serveer met de groenten en de aardappel. Werk af met basilicum.

Onze partners