Gebakken reebokfilet met mosterdzaad, citroen- en sinaasappelzeste

  • Moeilijkheid

Gebakken reebokfilet met mosterdzaad, citroen- en sinaasappelzeste
© © Tony Le Duc

Voor 4:

schilletjes van 2 citroenen en 2 sinaasappels

Â1/2 fles droge witte wijn

100 g suiker

600 g reebokfilet

peper en zout

boter

1 el suiker

5 cl rodewijnazijn

sap van Â1/2 citroen en 1 sinaasappel

3 dl reefond

1 el graanmosterd

Snij de citroen- en sinaasappelzeste in fijne julienne. Blancheer in kokend water, laat uitlekken en konfijt tweemaal gedurende 1 uur en op zacht vuur in de droge witte wijn en de suiker. Laat uitlekken.

Snij de reefilet in gelijke moten van 50 g. Kruid licht met peper en zout en bak kort in boter. Haal uit de pan, hou warm en doe de boter uit de pan. Doe 1 eetlepel suiker in de pan, laat licht karameliseren en deglaceer met de rodewijnazijn. Laat inkoken en blus met het citroen- en sinaasappelsap. Laat opnieuw inkoken, voeg de reefond toe en laat inkoken tot sausdikte. Monteer de saus met boter en voeg 1 eetlepel graanmosterd en op het einde de gekonfijte zeste toe. Kruid met peper en zout. Leg het vlees 2 minuten in een oven van 180°C en serveer met de saus en garnituur naar keuze.

Recept: Rik Vandersanden, restaurant De Barrier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content