Gebakken pompoen met buffelmozzarella

© Getty

Dit eenvoudige voorgerecht bevat een bom aan smaken. Niet-vegetariërs voegen eventueel een sneetje parmaham toe aan de gebakken pompoen.

Voor 4 personen
  • 1 kg hokkaidopompoen
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 1/2 tl pilipili
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/2 – 1 dl extra vergine olijfolie
  • 100 g pompoenpitten
  • 300 g buffelmozzarella
  • peper en grof zeezout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen en schraap er de pitten uit. Snijd de pompoen in parten van gelijke dikte, maar schil ze niet. Leg op een ingevette bakplaat.
  2. Doe de knoflook en kruiden in een vijzel met een flinke snuif zeezout. Plet en maal fijn. Voeg de olijfolie toe en wrijf de pompoenparten in met dit mengsel. Bak 30 min. in de oven.
  3. Rooster intussen de pompoenpitten in een droge pan tot de pitten licht goudbruin kleuren en geurig beginnen te ruiken. Laat afkoelen.
  4. Scheur de mozzarella met de hand in stukjes en laat even uitlekken op keukenpapier. Laat de pompoen 15 min. afkoelen en schik nadien op een mooie schaal. Verdeel de buffelmozzarella over de gebakken pompoen en werk af met de pompoenpitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content