Gebakken polenta met bospaddestoelenen kastanjes

09/06/11 om 16:07 - Bijgewerkt om 16:07

Geef je waardering

Ingrediënten

Polenta:

  • 7,5 dl groentebouillon
  • 150 g grove polenta
  • 3 el fijngehakte rozemarijn
  • olijfolie

Ragout:

  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 150 g gepelde kastanjes
  • 300 g bospaddestoelen
  • (bv. stekelzwammen, hoorn des overvloeds, eekhoorntjesbrood)
  • 4 el olijfolie
  • 1 el fijngesneden salie
  • peper en zout

Afwerking:

  • 4 el grofgehakte hazelnoten
  • rucola
  • citroensap

Bereidingswijze

Breng de groentebouillon aan de kook met een snuif zout. Doe er in één keer de polenta bij als de bouillon kookt en roer krachtig tot een gladde pap. Doe er de rozemarijn bij en laat zacht sudderen tot de polenta loslaat van de pan.

Stort in een dunne laag uit op een ingevette plaat. Laat afkoelen, snij in de gewenste vormen en bak goudbruin in hete olijfolie.

Snij de knoflook en peper in reepjes. Halveer de kastanjes en borstel de paddestoelen schoon. Verhit de olijfolie en fruit knoflook, peper en kastanjes. Voeg de paddestoelen toe en bak kort op een hoog vuur. Kruid met peper, zout.

Werk af met de hazelnoten en een scheutje citroensap. Serveer met de gebakken polenta en enkele blaadjes rucola.

Lees meer over:

Onze partners