Gebakken polderaardappel met truffelpuree

09/06/11 om 14:18 - Bijgewerkt om 14:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 polderaardappelen
  • 80 g puree van truffel „melanosporum"
  • 8 langoustines
  • 1 prei
  • 4 eetlepels truffelsap
  • 100 g boter
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

De aardappels schillen en in een stevige portie boter op een zacht vuurtje onder deksel gaarbakken (ongeveer 15 min.). De truffelpuree opwarmen en kruiden met peper en zout. De nieroogkreeftjes ontdoen van kop en pantser. De staarten kort bakken in boter. De koppen leeghalen en spoelen (te gebruiken als garnituur). De prei wassen, het groen verwijderen, het wit in fijne reepjes snijden en stomen. De saus bereiden : truffelsap inkoken. Het vuur hoog draaien, de koude boter al kloppende met het ingekookte truffelsap mengen en de saus van het vuur halen. Het kapje (dekseltje) van de aardappel in de lengte afsnijden. De truffelpuree op de aardappel schikken. In de truffelpuree op iedere aardappel twee nieroogkreeftjes leggen. De preistaafjes bovenop de nieroogkreeftjes schikken en het aardappeldekseltje terug aanbrengen. In het midden van de borden een lepel saus uitgieten. De aardappel in het midden van de saus leggen. Versieren met een leeggehaalde kop van een nieroogkreeftje.

Onze partners