Gebakken paling op een bolletje rijst

10/06/11 om 14:08 - Bijgewerkt om 14:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig:

  • 2 palingfilets
  • 100 g gekookte rijst

Voor de saus:

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels Mirin (Japanse rijstwijn)
  • een weinig geraspte gember
  • een koffielepel honing
  • 1 eetlepel water

Bereidingswijze

De palingfilets 3 minuten stomen en in stukjes snijden. De ingrediënten voor de saus in een pannetje doen en al kloppend opwarmen en laten koken tot de saus de gewenste dikte heeft. De pan van het vuur halen. De paling instrijken met saus, kort onder de grill verwarmen en opnieuw 'lakken' (instrijken met saus). De gekookte rijst tot bolletjes rollen en op ieder balletje een stukje paling leggen.

Lees meer over:

Onze partners