Gebakken paling in 't rood met geplette aardappel, lente-ui, garnaal en gesmolten tomaat met basilicum

09/06/11 om 12:13 - Bijgewerkt om 12:13

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 gestroopte wilde palingen (300 à 350 g per stuk)
  • paneermeel (gekruid met peper, zout en nootmuskaat)
  • boter
  • geplette aardappel
  • 3 fijngehakte lente-uien
  • 100 g garnalen
  • 3 tomaten
  • olijfolie, basilicum

Voor de saus:

  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 1 geplette teen knoflook
  • boter
  • 5 dl visfumet
  • 5 dl water

gedroogde kruiden: tijm, laurier, dragon, mignonettepeper, marjolein, salie,

  • Provençaalse kruiden
  • snuif paprikapoeder
  • 1 klein blik tomatenpuree
  • mespunt harissa
  • snuif suiker
  • bloem

Bereidingswijze

Snij de paling in moten van 2 tot 3 cm. Haal ze door gekruid paneermeel en bak ze zacht gaar in boter gedurende ongeveer 20 minuten. Keer regelmatig om. Maak de saus. Fruit sjalot en look in boter, voeg visfumet, water, alle gedroogde kruiden, tomatenpuree, harissa en suiker toe. Laat zacht inkoken tot een gladde saus. Giet door een zeef en bind met bloem, losgeklopt in wat water.

Serveer met de gebakken paling, geplette gekookte aardappel met lente-ui en garnalen eronder gemengd, plakken tomaat gekonfijt in olijfolie met fijngesneden basilicum en om af te werken een blaadje gefrituurde basilicum.

Recept: Yvers Peeters, restaurant De Ster

Lees meer over:

Onze partners