Gebakken langoustines met kalfshersens, ansjovismayonaise en kappertjes

10/06/11 om 10:48 - Bijgewerkt om 10:48

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 x kalfshersens, schoongemaakt en gespoeld
  • court-bouillon van 1/2 ui, 1/2 wortel, 1/2 selderijstengel, fijngesneden
  • tijm, laurier, zwarte peper, zout
  • 1 scheut witte azijn
  • 12 langoustinestaarten
  • 20 fijne kappertjes, liefst gezouten en geweekt in water

Ansjovismayonaise:

  • 1 eierdooier
  • 1 el mosterd
  • 1 dl maïsolie
  • 10 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 1 el zure room
  • 1 scheut citroensap
  • zout en peper

Bereidingswijze

Trek een court-bouillon van water en de groenten met peper, zout, laurier, tijm. Laat 25 minuten trekken, voeg de azijn en de hersens toe. Laat 1 minuut doorkoken en laat de hersens lauw worden in het kookvocht.

Klop een mayonaise met de dooier, maïsolie, peper, zout en mosterd. Werk ze af met gehakte ansjovis, zure room en citroen.

Bak de langoustinestaarten kort aan beide kanten. Trek een streep mayonaise op het bord, schik de staarten erop met stukjes gesneden hersenen en kappertjes

Onze partners