Gebakken kreeft met geprakte bloemkool en sap van Granny Smith

Voor 6 personen:

Voor 6 personen:

3 levende kreeften van 600 g

3 l court-bouillon

1 bloemkool

melk

2 el boter

grofgemalen zwarte peper

fleur de sel de Camargue

een snuifje kaneelpoeder

sap van 3 Granny Smith-appels

een klontje boter

olijfolie

Kook de kreeften 3 minuten in een pittige court-bouillon. Haal ze uit het kookvocht, laat even afkoelen en haal het vlees uit de schalen. Kook de bloemkool gaar in melk met boter en cutter met wat kookvocht fijn in de keukenrobot. Kruid met peper, zout en kaneel. Hou warm. Kook het appelsap in naar smaak en monteer met een klontje boter. Kruid met peper en zout. Bak het kreeftenvlees kort in olijfolie en boter en kruid met peper en zout. Schik de bloemkool in het midden van de borden, verdeel er de kreeft op en werk rondom af met het appelsausje.

Recept: Jan Demonie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content