Gebakken kalfsonglet met gestoofde sjalot

10/06/11 om 14:59 - Bijgewerkt om 14:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 600 gram onglet van Junior Beef
  • geklaarde boter
  • peper en zout
  • 8 el blanke fond (kalfsbouillon)
  • 4 el droge witte wijn
  • 4 koffielepels sinaasappellikeur
  • 6 fijngehakte en in boter gestoofde sjalotjes

Bereidingswijze

Schroei de kalfsonglet langs alle kanten dicht in geklaarde boter. Een krokant korstje volstaat, het vlees moet binnenin rood blijven. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

Deglaceer de pan met de blanke fond en doe er de wijn en likeur bij. Laat even inkoken, kruid met peper en zout en doe er de gestoofde sjalot bij. Versnijd het vlees, schik op de borden en lepel er de saus over. Serveer met een garnituur naar keuze en verse frieten.

Onze partners