Gebakken kabeljauw met peterselie-ansjovisboter en garnalen

21/05/13 om 11:43 - Bijgewerkt om 11:43

Geef je waardering

Gebakken kabeljauw met peterselie-ansjovisboter en garnalen

Ingrediënten

Voor 4:

  • 6 ansjovisfilets (uitgelekt, op olie)
  • een handvol krulpeterselie (zonder stelen)
  • 150 g boter
  • witte peper en zout
  • 4 stuks kabeljauwfilet (125 g elk)
  • aardappelpuree
  • 75 g verse garnalen
  • verse krulpeterselie

Bereidingswijze

Hak de ansjovisfilets fijn, doe hetzelfde met de peterselie. Smelt boter in een pan en voeg de ansjovis en peterselie toe. Kruid licht met peper en zout. Haal van het vuur en laat enigszins trekken. Bak de kabeljauw in ruime boter net gaar. Kruid met peper en zout. Schik aardappelpuree op de borden, leg de vis erop en lepel de saus erover en eromheen. Werk af met verse garnalen en verse peterselie.

Onze partners