Gebakken jakobsschelpen met romige erwtenpuree en ganzenlever

14/02/14 om 16:00 - Bijgewerkt om 16:00

Gebakken jakobsschelpen met romige erwtenpuree en ganzenlever

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 200 g verse erwten
  • 75 g boter
  • 1,5 dl room
  • 4 fijngesneden blaadjes verse munt
  • peper en zout
  • 12 tot 16 verse jakobsschelpen (of hoge kwaliteit diepgevroren)
  • boter
  • 100 g ganzenleverterrine
  • fleur de sel
  • stokbrood

Bereidingswijze

Blancheer de erwten 8 min. in licht gezouten kokend water. Giet af en pureer onmiddellijk met boter, room en munt. Kruid met peper en zout en hou warm. Bak de jakobsschelpen krokant en net gaar in boter; kruid licht met peper. Schik hoopjes erwtenpuree op borden en leg op elk hoopje een jakobsschelp. Leg bovenop de warme schelpen een plak ganzenleverterrine en werk af met fleur de sel. Serveer meteen, met stokbrood.

Onze partners