Gebakken jakobsschelpen met gegrilde lente-ui en mousseline met vadouvan

11/07/13 om 15:33 - Bijgewerkt om 15:33

Gebakken jakobsschelpen met gegrilde lente-ui en mousseline met vadouvan

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4: Voor de saus: 3 eierdooiers

  • 1 dl witte wijn
  • 150 g koude boter (in klontjes)
  • 1 el vadouvan (Indisch condiment op basis van gefermenteerde ui)
  • peper en zout

Voor de lente-ui:

  • 16 tot 20 stuks lente-ui
  • olijfolie

Voor de jakobsschelpen: 12 jakobsschelpen

  • boter
  • zwarte peper en grof zeezout

Bereidingswijze

Maak eerst de saus: doe de eierdooiers met een scheut witte wijn in een pan en klop op een matig vuur op tot sabayon. Klop er nadien de koude boter onder, op-en-af het vuur en voeg de vadouvan toe. Kruid met peper en zout.

Maak de lente-uien schoon, maar laat ze in hun geheel. Wrijf ze licht in met olijfolie en grill ze in een hete grillpan tot ze licht gekleurd zijn. Ze moeten wel nog stevig aanvoelen.

Bak de jakobsschelpen in boter krokant in 4 min. Kruid met zwarte peper en grof zeezout. Schik eerst de lente-ui op de borden, daarop de jakobsschelpen en eromheen de saus. Serveer met stokbrood.

Onze partners