Gebakken jakobsschelpen met aardperenpuree, eekhoorntjesbrood en sherryboter

08/06/11 om 17:56 - Bijgewerkt om 17:55

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 6 topinamboers
  • scheut room
  • witte peper
  • zout
  • 2 dl amontillado sherry
  • 100 g lichtgezouten boter
  • 4 mooie stuks eekhoorntjesbrood
  • boter
  • 12 superverse jakobsschelpen
  • grof zeezout
  • raketsla

Bereidingswijze

Schil de aardperen, snij in stukken en kook beetgaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken en mix fijn. Voeg een scheut room toe en kruid met peper en zout. Breng de sherry zacht aan de kook, haal van het vuur en laat er al roerend de boter in smelten.

Maak het eekhoorntjesbrood schoon, snij de ondereinden bij en snij overlangs in plakken. Bak kort in boter op hevig vuur, ongeveer 30 seconden langs elke kant. Bak de jakobsschelpen in boter, 20 tot 30 seconden langs elke kant. Kruid met peper en grof zeezout.

Lepel de aardperenpuree op de borden, verdeel daarop de jakobsschelpen. Leg er de paddenstoelen rond en lepel de saus rondom. Werk af met enkele blaadjes raketsla.

Lees meer over:

Onze partners