Gebakken jakobsschelpen, coulis van prei met gember, koriander en sereh

09/06/11 om 08:59 - Bijgewerkt om 08:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 2 preiwitten
  • 20 g geschilde verse gember
  • 4 el korianderblaadjes
  • 15 cm sereh-wortel
  • olijfolie
  • grofgemalen zwarte peper
  • fleur de sel de Camargue
  • 12 jakobsschelpen
  • boter

Bereidingswijze

Maak de prei schoon, snij in repen en stoom beetgaar. Cutter goed fijn in de keukenrobot samen met de gember, korianderblaadjes en sereh. Monteer met flink wat olijfolie. Kruid met peper en zout en hou warm. Bak de jakobsschelpen in heel weinig boter krokant en kruid met peper en zout. Verdeel de preicoulis op de borden en schik er de jakobsschelpen op.

Recept: Jan Demonie

Onze partners