Gebakken jacobsschelpen met eekhoorntjesbrood en tijm

09/06/11 om 08:47 - Bijgewerkt om 08:47

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 150 g dooierzwammen (girolles)
  • 1 fijngehakt sjalotje
  • 2 takjes verse tijm
  • boter
  • 1 dl blanke fond
  • peper en zout
  • 8 stuks middelgroot eekhoorntjesbrood
  • 8 jakobsschelpen
  • walnotenolie
  • balsamicoazijn

Bereidingswijze

Maak eerst de dooierzwammenpuree. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in grove stukken. Bak ze met een fijngehakt sjalotje en een takje tijm gaar in wat boter. Doe er op het einde de blanke fond bij en laat tot de helft inkoken. Haal er het takje tijm uit en mix tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.

Maak het eekhoorntjesbrood schoon en snijd het in fijne plakken. Bak met een takje tijm gaar in wat boter. Kruid met peper en zout. Snijd de jakobsschelpen overlangs in dunne plakjes en bak ze enkele seconden in walnotenolie. Kruid met peper en zout. Strijk de puree open op vier warme borden en verdeel er het eekhoorntjesbrood en de jakobsschelpen over. Werk af met een streepje walnotenolie en balsamicoazijn.

Onze partners