Gebakken hindefilet, kweeperencompote met gember, loempia van savooikool en parmaham

© Getty
Voor 4 personen
  • 8 kweeperen
  • 300 g suiker
  • 100 ml gembersiroop
  • 1/2 savooikool
  • 50 g parmaham
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 8 loempiavellen
  • 1l wildfond
  • 50 g donkere chocolade
  • snuifje kardemompoeder
  • 600 g hindefilet
Bereiding
  1. Was de kweeperen goed, snij ze in vieren, ontdoe ze van het klokhuis. Snij ze in grote stukken en zet onder water, voeg suiker toe en breng aan de kook. Giet het vocht af wanneer de kweeperen heel gaar zijn, pureer en passeer daarna door een fijne zeef om kleine stukjes te verwijderen. Breng de kweeperenpuree op smaak met de gembersiroop.
  2. Snij de savooikool in fijne julienne en blancheer. Snij ook de parmaham in fijne reepjes. Stoof de savooikool samen met de parmaham en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Rol de savooimix in de loempiavellen, gebruik telkens twee vellen voor één loempia om scheuren te voorkomen. Kook de wildfond in tot een derde, voeg dan de chocolade en een snuifje kardemompoeder toe.
  3. Kruid de hindefilet met peper en zout, kleur het vlees aan beide kanten en gaar verder, ca. 6 minuten, in een oven van 170°C. Frituur de loempia, verwarm de kweeperencompote en snij het rosé vlees. Dresseer het bord met de hindefilet, loempia en compote.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content