Gebakken griet met zongedroogde tomaten

Geen tijd om te koken na een lange werkdag? Met dit recept maak je een snelle, gemakkelijke en gezonde warme maaltijd klaar.

Geen tijd om te koken na een lange werkdag? Met dit recept maak je een snelle, gemakkelijke en gezonde warme maaltijd klaar.

Voor 4 personen

  • 1,5 kg vastkokende aardappelen
  • 4 grietfilets van 120 g elk
  • boter
  • peper en zout
  • 8 plakjes zongedroogde tomaat
  • 4 lente-uien

Bereiding

1. Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes van gelijke grootte en kook deze beetgaar. Giet af en laat drogen op het vuur.

2. Bak de grietfilets net gaar in een ruime hoeveelheid boter. Kruid met peper en zout.

3. Verdeel de aardappelen over 4 borden en schik er de grietfilets op. Werk af met de fijngesneden zongedroogde tomaten en lente-uien. Lepel er de bakboter rond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content