Gebakken griesmeelblokjes in vruchtensaus

09/06/11 om 14:10 - Bijgewerkt om 14:09

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 120 g griesmeel
  • 1/2 l melk
  • 50 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • snuifje zout
  • 100 g bloem
  • 50 g boter

Vruchtensaus :

  • 2 lepels gelei van rood fruit
  • 1 lepel water
  • een lepeltje maïszetmeel

Bereidingswijze

De helft van de melk met de vanillesuiker opwarmen. De andere helft van de melk met het griesmeel mengen. De griesmeelmengeling door de kokende melk roeren. De griesmeelpap in een laag van 2 cm dik uitstrijken in een schaal met lage randen. Laten afkoelen.

Een vruchtensaus bereiden. De gelei in een pannetje smelten en binden met in water opgelost maïszetmeel. De gesteven griesmeelpudding in blokjes snijden. De blokjes door de bloem halen. Wat boter in een pannetje laten smelten en de blokjes aan alle kanten goudbruin bakken.

Tip: spoel de pan waarin melk wordt gekookt, eerst met water. Op deze manier plakt gekookte melk niet tegen de panwand.

Lees meer over:

Onze partners