Gebakken geitenkaas met tapenade

25/03/16 om 11:00 - Bijgewerkt om 11:00

Gebakken geitenkaas met tapenade

© /

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

1/2 onbehandelde citroen, 1 teen knoflook, 1 ansjovisfilet, 100 g ontpitte groene olijven, 1 tl vloeibare honing, 2 à 3 el olijfolie, 4 geitenkaasjes van ongeveer 150 g elk, 2 el kappers, 10 g bieslook

Bereidingswijze:

Was de citroen met warm water. Rasp de schil en pers het sap uit. Doe de geraspte schil in een keukenrobot. Pel de knoflook en dep de ansjovisfilet droog. Doe de knoflook, de ansjovisfilet en de groene olijven in de keukenrobot. Voeg wat citroensap (ongeveer 1 theelepel) en de honing toe. Mix fijn. Giet er geleidelijk aan de olijfolie bij tot u een smeuïge pasta verkrijgt. Kruid met peper en zout en voeg naar wens nog wat citroensap toe.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snij de geitenkaasjes overlangs doormidden en bestrijk de onderste helft met tapenade. Leg er de bovenste helft op en kruid met peper.Wikkel elk geitenkaasje in bakpapier en zet 15 minuten in de oven.

Laat de kappers uitlekken. Spoel de bieslook, zwier droog en snipper fijn.

Haal de gebakken geitenkaasjes uit de oven en werk af met de kappers en de bieslook. Serveer meteen met geroosterd brood.

Onze partners