Gebakken forel met groene asperges, sesamzaad en gember

09/06/11 om 13:34 - Bijgewerkt om 13:34

Geef je waardering

Gebakken forel met groene asperges, sesamzaad en gember

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 el fijn geraspte verse gember
  • 5 fijngehakte kleine sjalotten
  • zonnebloemolie
  • 1,5 dl sake
  • 3 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • anderhalf bot groene asperges
  • 3 el geroosterd sesamzaad
  • 4 verse forellen
  • boter
  • peper

Bereidingswijze

Roerbak de gember en de sjalot op hoog vuur gedurende 2 min. in olie. Voeg sake, sojasaus en oestersaus toe en laat 1 min. meebakken. Doe de geschilde asperges erbij en roerbak 4 min. Bestrooi met sesamzaad.

Snijd de forellen zijdelings licht in met een mes en bak ze in hun geheel in boter, 3 min. langs elke kant. Kruid met peper. Serveer met de asperges.

Onze partners