Gebakken foie gras met mandarijntjes

  • Moeilijkheid

Voor 2 personen:

250 gram rauwe foie gras van eend

5 mandarijntjes

2 eetlepels oude wijnazijn

zout

peper van de molen

1 snuifje gemalen nootmuskaat

1 theelepel poedersuiker

Laat de foie gras zacht worden op kamertemperatuur, trek voorzichtig de grootste aders eruit en zet terug in de koelkast. Heb je één groot stuk, snijd het dan in de lengte in sneden van ongeveer 5 mm dikte. Schil een mandarijntje. Blancheer de schil 5 minuten in kokend water. Laat ze uitdruipen en bewaar ze. Deel 3 mandarijntjes in partjes. Ontdoe het vruchtvlees met een mesje van de vliesjes. Pers de 2 resterende mandarijntjes uit. Bak de foie gras kort langs beide zijden in een pan met een anti-aanbaklaag. Gebruik daarvoor geen extra vloeistof. Houd het geheel warm. Giet de vetstof van de foie gras weg. Doe de azijn en het sap van de mandarijntjes in de pan. Kruid met peper, zout en muskaatpoeder. Voeg de poedersuiker en de geblancheerde schil toe. Warm de kwartjes mandarijn hier even in op. Serveer de foie gras onmiddellijk met de warme mandarijntjes en overgiet met de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content