Gebakken en gestoomde dumpling

c387c8204383d78e112ed40538349c7c

Dimsum kunnen daags van tevoren worden bereid en in de koelkast bewaard worden, om ze dan versgestoomd of gebakken te serveren.

Dimsum kunnen daags van tevoren worden bereid en in de koelkast bewaard worden, om ze dan versgestoomd of gebakken te serveren.

Gebakken en gestoomde dumpling

Voor 25 dumplings

100 g rauwe scampi’s

100 g varkensgehakt

4 waterkastanjes

2 pijpajuin

1 el gember

1/2 ei voor de vulling

1/2 kleine chilipeper

10 takjes koriander

1 el sojasaus

1/2 tl vijf kruidenpoeder

25 vierkante wontonvelletjes

om dumplings te maken

1/2 ei

1 el arachideolie om te bakken

Dipsaus:

2 el fijne sojasaus, 1 el sherry azijn

Pel de scampi’s, verwijder maagdarmkanaal en hak fijn. Meng door het varkensgehakt.

Hak waterkastanjes, pijajuin en gember fijn en meng, samen met een losgeklopt half ei, met het gehakt.

Verwijder de zaadlijst uit de chili. Hak de chili fijn en voeg samen met de korianderblaadjes, sojasaus en vijfkruidenpoeder bij het gehaktmengsel.

Neem een wontonvelletje en plaats een gevulde eetlepel mengsel in het midden (zie foto). Bestrijk de bovenste twee zijde met losgeklopt ei en plooi tot een driehoek. Druk goed aan zodat het een gesloten geheel vormt. Geef in elke schuine zijde van de driehoek vier even grote vouwen zodat een mooie dumpling ontstaat. Zorg ervoor dat hij een vlakke basis heeft.

Verhit olie in een pan. Plaats de dumplings met hun vlakke basis in de pan zodat deze goudgeel krokant bakken. Voeg daarna 1 el water toe en plaats een deksel op de pan zodat de dumplings gedurende één minuut kort en krachtig kunnen stoombakken.

Serveer met dipsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content