Gebakken eendenlever met ui, vadouvan en armagnac

09/06/11 om 15:37 - Bijgewerkt om 15:37

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 grote uien
  • 2 kruidnagels
  • 2 kl szechuanpeper
  • 2 grote takken tijm
  • 2,5 el oude armagnac
  • 1 tl balsamicoazijn
  • peper en zout
  • 2 koppen groene linzen
  • 1 l gevogeltefond
  • boter
  • 1 bos kervel
  • een handvol ontnerfde winterspinazie
  • 1 lob eendenlever van ongeveer 400 g
  • vadouvan
  • 1/5 witbrood
  • grof zeezout

Bereidingswijze

Pel de uien en kook ze met de kruidnagel en szechuanpeper gaar in water. Haal de uien uit het water en draai ze door een roerzeef tot puree. Rist de tijm van de stelen en meng met de armagnac en de balsamicoazijn onder de uienpuree. Kruid met peper en zout.

Kook de linzen beetgaar in gevogeltefond, giet af, hou warm en laat de fond tot de helft inkoken. Monteer de fond met boter, kruid met peper en zout en meng de helft ervan onder de linzen. Doe bij de andere helft de kervel en de spinazie en mix onmiddellijk fijn tot een dikke groene saus.

Bak de eendenlever rondom rond dicht in boter, bestrijk met de uienpuree en bestrooi met wat vadouvan en met fijn vers witbroodkruim. Zet 3 tot 4 minuten onder de grill. Snij de lever in individuele porties en serveer met de linzen en de kruidensaus. Werk af met grof zeezout.

Onze partners