Gebakken eendenlever met tuinbonen en kleine cantharellen met bonenkruid, sjalottenvinaigrette

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 flinke plakken eendenlever (1,5 cm dik)

200 g kleine cantharellen

200 g (netto) tuinbonen

4 takjes bonenkruid

4 bonenkruidbloesems (in het seizoen)

extra vergine olijfolie

peper en zout

Voor de sjalottenvinaigrette:

2 sjalotten

20 cl rode port

10 cl balsamicoazijn

10 cl sherryazijn

5 cl olijfolie

een scheutje hazelnotenolie

Snij de sjalotten fijn. Neem een steelpannetje en laat de port samen met de balsamicoazijn, de sherryazijn en de sjalotten indikken tot er nog 4 à 5 cl overblijft. Haal van het vuur en voeg de olijfolie en de hazelnotenolie toe. Dien lauw op.

Bak de plakken eendenlever in een hete pan met antiaanbaklaag 1 à 2 minuten aan weerszijden. Bestrooi met peper en zout.

Spoel de cantharellen af en dep ze droog. Dop de tuinbonen, blancheer ze 20 seconden, haal ze onder de koude kraan door en verwijder het vliesje. Bak de cantharellen in olijfolie en voeg vervolgens de tuinbonen en het gesnipperde bonenkruid toe. Breng verder op smaak.

Schep op een bord en sluit af met de lauwe vinaigrette en de bonenkruidbloesems.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content