Gebakken eendenlever met pompoenroom en toast

09/06/11 om 17:34 - Bijgewerkt om 17:34

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

Voor de pompoensoep:

  • 500 g schoongemaakte pompoen
  • 2 middelgrote uien
  • 1 preiwit
  • 2 wortelen
  • 1 aardappel
  • 1,5 liter gevogeltebouillon
  • 50 g boter
  • peper en zout

Voor de eendenlever:

  • 4 driehoekjes toastbrood
  • boter
  • 4 plakken eendenlever van 100 g elk
  • grof zeezout en versgemalen zwarte peper
  • wat room

Bereidingswijze

Maak eerst de pompoensoep. Doe de ingrediënten in een grote pan en laat gaarkoken. Mix de soep en controleer de kruiding. Bak de sneetjes toastbrood goudbruin in wat boter en doe hetzelfde met de plakken eendenlever. Kruid met grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Schik de eendenlever in warme diepe borden en giet er de pompoensoep rond. Werk af met een streepje room en de toast.

Onze partners