Gebakken eendenlever met groene asperges en vandauvan

10/06/11 om 14:49 - Bijgewerkt om 14:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen:

  • 1 bot groene asperges
  • boter
  • 2 gekonfijte tomaten
  • 1 fijngehakt sjalotje
  • 4 stukken verse eendenlever van 85 g elk
  • bloem
  • 4 koffielepels vandauvan (Indisch mengsel van gedroogde ui, knoflook en specerijen)

Voor de saus:

  • 3 dl gevogeltebouillon
  • 1 fijngehakt sjalotje
  • een snuifje fenegriek
  • peper en zout
  • 1 eetlepel verjus
  • 2 eetlepels Condrieu
  • een nootje boter

Bereidingswijze

Schil de asperges en kook ze gedurende 4 minuten in lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken en snijd ze in stukken van 5 cm. Bak ze met de in reepjes gesneden gekonfijte tomaten en een fijngehakt sjalotje in wat boter. Kruid nadien met peper en zout. Laat voor de saus de bouillon met het sjalotje inkoken tot de helft en werk af met de rest van de ingrediÃ"nten. Houd warm.

Wentel de verse eendenlever door wat bloem en klop goed af. Bak gedurende 1 minuut langs elke kant in wat boter, zodat de buitenkant mooi gekorst en de binnenkant net warm is. Strooi er nadien de vandauvan over en kruid met peper en zout.

Schik de asperges op de borden, leg er de eendenlever op en lepel er de saus rond. Versier met wat groen.

Onze partners