Gebakken eendenlever met bospaddenstoelen en frambozencoulis

donderdag 01 januari 2009 om 18u36

Score

Ingrediënten

Voor 4:
1,5 dl frambozencoulis
2 gedroogde vijgen
witte peper en zout
2 dl gevogeltebouillon
scheut volle melk (ongeveer 3 el)
2 tot 4 sneden briochebrood
boter
4 plakken verse eendenlever (2,5 cm dik)
100 g gemengde bospaddenstoelen

Bereidingswijze

Breng de frambozencoulis aan de kook met de fijngehakte vijgen. Laat zacht inkoken tot een lichte siroop, kruid licht met peper en zout. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en laat inkoken tot de helft. Voeg een scheut melk toe en kruid met peper en zout.

Mix vlak voor het opdienen op met de mixer. Snij driehoeken uit de brioche en bak de toast in boter. Laat uitlekken en krokant worden op keukenpapier. Bak de eendenlever in een droge tefalpan (het vlees bebloemen is niet nodig). Bak ongeveer 2 minuten langs elke kant op vrij hoog vuur, tot een krokante donkerbruine korst ontstaat.

Haal uit de pan en schik op borden. Bak de paddenstoelen kort in boter, kruid met peper en zout. Schik bij de eendenlever en werk af met de twee sausen. Geef er de toast bij.
Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

Waardering

   

Reageer

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

Whitepapers

Meeste reacties