Gebakken eendenborst met gembersausje en torentje van appel en vijg

  • Moeilijkheid

Gebakken eendenborst met gembersausje en torentje van appel en vijg

Voor 4:

600 g eendenborst

gemberwortel

scheutje calvados

honing

1 dl kippenbouillon

2 dl room

4 stevige appels

10 ml wittewijnazijn

4 rijpe verse vijgen

50 g gedroogde vijgen

saffraanpoeder

1 el Luikse siroop

300 g aardappels (in blokjes van 1 x1 cm)

Decoratie:

crème van aceto balsamico

rozemarijn

Gembersausje: laat een bodempje bouillon inkoken, voeg room, calvados en een stukje gember toe. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat tot de helft inkoken. Voeg een lepel honing toe. verwijder de gember.

Kook de aardappelblokjes gaar in water met zout, saffraan en wittewijnazijn. Giet af.

Schil de verse vijgen. Snij, net als de gedroogde vijgen, in stukjes. Snij ook de appels in blokjes. Stoof beide aan in boter, voeg de aardappeltjes toe. Meng met wat Luikse siroop.

Bak de eenden op de vetkant. Haal uit de pan en laat afgedekt rusten vooraleer te versnijden. Doe enkele lepeltjes van het eendenvet bij de saus.

Maak een torentje van de appel-vijgenmix, versier met rozemarijn. Leg er drie stukjes eend bij, overgiet met gembersaus. Versier het bord met puntjes balsamicocrème.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content