Gebakken eendenborst met chili en basilicum

09/06/11 om 18:24 - Bijgewerkt om 18:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 eendenborsten (± 240 g elk)
  • enkele broccolibloempjes
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 6 babymaïs
  • een scheut olijfolie
  • een scheut sojasaus
  • 1 dl bruine fond (geconcentreerde vleesbouillon)
  • 2 chilipepers
  • vers basilicum
  • peper en zout
  • een soepkom geparfumeerde, Thaise rijst
  • 1 el suiker
  • een scheut sesamolie

Bereidingswijze

Zet de rijst op in ongezouten water. Kleur de eendenborsten in hete olijfolie en kruid met peper en zout. Bak het vlees ongeveer 8 minuten onder deksel. Snij de groenten halfgrof en roerbak met wat olijfolie in de wok op groot vuur. Bestrooi met suiker en karameliseer kort. Blus de warmte met een scheut sojaolie. Voeg de sesamolie en bruine fond toe en laat alles kort sudderen. Doe er op het laatst fijngesneden basilicum en chili's bij. Versnij het vlees schuin in fijne plakken. Schep de groenten in het midden van het bord en schik het vlees rondom. Versier met basilicum. Serveer de rijst afzonderlijk.

Recept: Wim Slosse, Peper en zout

Lees meer over:

Onze partners