Gebakken eendenborst met chili en basilicum

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 eendenborsten (± 240 g elk)

enkele broccolibloempjes

1 rode paprika

1 kleine ui

6 babymaïs

een scheut olijfolie

een scheut sojasaus

1 dl bruine fond (geconcentreerde vleesbouillon)

2 chilipepers

vers basilicum

peper en zout

een soepkom geparfumeerde, Thaise rijst

1 el suiker

een scheut sesamolie

Zet de rijst op in ongezouten water. Kleur de eendenborsten in hete olijfolie en kruid met peper en zout. Bak het vlees ongeveer 8 minuten onder deksel. Snij de groenten halfgrof en roerbak met wat olijfolie in de wok op groot vuur. Bestrooi met suiker en karameliseer kort. Blus de warmte met een scheut sojaolie. Voeg de sesamolie en bruine fond toe en laat alles kort sudderen. Doe er op het laatst fijngesneden basilicum en chili’s bij. Versnij het vlees schuin in fijne plakken. Schep de groenten in het midden van het bord en schik het vlees rondom. Versier met basilicum. Serveer de rijst afzonderlijk.

Recept: Wim Slosse, Peper en zout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content