Gebakken eendenborst met appel-cranberrycompote, zwarte peper en citroentijm

16/05/12 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:09

Geef je waardering

Gebakken eendenborst met appel-cranberrycompote, zwarte peper en citroentijm

Ingrediënten

Voor 4:

  • 3 appels (geen granny smith)
  • 4 el gedroogde cranberries
  • 50 g boter
  • 3 el suiker
  • zwarte peper en zout
  • 4 eendenborsten
  • Boter

Voor de saus:

  • 1 fijngehakte sjalot
  • 1 dl droge witte wijn
  • 3 dl bruine fond
  • verse citroentijm

Bereidingswijze

Snij de appels in dobbelstenen van 1 cm. Doe met de gedroogde cranberries in een pan en stoof tot compote met boter en suiker. Kruid met zwarte peper en licht met zout. Braad de eendenborsten rosé (ong. 6 min.) in boter en laat nadien 5 min. rusten op het werkvlak. Snij nadien in plakken.

Blus de braadpan met fijngehakte sjalot en droge witte wijn. Roer de braadsappen los en bevochtig met bruine fond. Laat inkoken tot sausdikte en kruid met peper, zout. Giet door een fijne zeef en werk af met verse citroentijm. Serveer alles samen.

Onze partners