Gebakken droge vruchten met Grand Marnier en sinaasappel

© Getty
Voor 4 personen
  • 4 droge vijgen
  • 4 droge abrikozen
  • 8 dadels
  • 4 droge pruimen
  • 1 sinaasappel, met de schil in partjes gesneden
  • zeste van 1/2 sinaasappelschil
  • 1 vanillestok
  • 1 dl Grand Marnier
  • 1 dl sinaasappelsap
  • een klontje boter
  • mengeling van noten (50 g)
  • kaneelijs
Bereiding
  1. Bak de droge vruchten in boter, samen met de partjes sinaasappel. Voeg de doormidden gesneden vanillestok toe en de zeste van sinaasappel. Bestrooi met 1 eetlepel suiker en laat karameliseren.
  2. Flambeer met Grand Marnier en blus de vlam met het sap van de sinaasappel. Laat het vocht inkoken tot een siroop die de vruchten bedekt.
  3. Bestrooi met licht geroosterde notenmengeling. Serveer de vruchten met bolletjes kaneelijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content