Gebakken buikspek met spruiten, hofmeesterboter en rode biet

08/12/11 om 11:29 - Bijgewerkt op 03/12/15 om 17:26

Geef je waardering

Gebakken buikspek met spruiten, hofmeesterboter en rode biet

Ingrediënten

Voor 4:

  • 200 g boter
  • 1/3 bos peterselie
  • het sap van 1 citroen
  • peper en zout
  • 1,2 kg spruiten
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
  • eventueel nootmuskaat
  • 4 grote sneden buikspek
  • 2 kleine gekookte rode bieten
  • gebakken krielaardappelen

Bereidingswijze

Gebakken buikspek met spruiten, hofmeesterboter en rode biet

Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Hak peterselie fijn en meng met een vork onder de boter, samen met citroensap, peper en zout tot een gelijkmatig mengsel. Laat opstijven in de ijskast.

Kook de spruiten beetgaar in lichtgezouten kokend water met het natriumbicarbonaat. Giet af, laat goed uitlekken en stoof ze in de hofmeesterboter. Kruid eventueel met peper, zout en nootmuskaat.

Bak de grote speksneden krokant in boter. Kruid met peper en zout en serveer met de spruiten, gekookte rode biet in stukken en gebakken krielaardappelen.

Lees meer over:

Onze partners