Gebakken bospaddestoelen geparfumeerd met truffel, jus met laurier en gebrande bloem

09/06/11 om 15:36 - Bijgewerkt om 15:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 100 g boleten
  • 100 g girolles
  • 100 g shii-takes
  • 100 g hoorn des overvloeds (paddestoelen)
  • 5 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 5 takjes peterselie
  • 8 kerstomaatjes
  • 100 g bloem
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl port
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 1dl room
  • 1dl melk suiker
  • zout en peper van de molen botertruffelolie

Bereidingswijze

Maak de paddestoelen schoon en bewaar het afval voor de saus. Bak de paddestoelen per soort en kruid met peper, zout en suiker. Blus de warmte met een weinig bouillon. Doe alle paddestoelen in een 'cocotte' en voeg een kruidentuiltje toe (peterselie, tijm, 1 blaadje laurier). Laat alles enkele minuten sudderen en voeg voor het opdienen de kerstomaatjes toe.

Leg de bloem zo'n 20 minuten op een bakplaat in een hete oven tot ze bruin is. Bereid de soep. Kleur het afval van de paddestoelen met de sjalotten, de laurier en de knoflook in een pan met vetstof. Blus de warmte met port en kook het vocht in. Voeg de witte wijn toe en laat het vocht nogmaals inkoken. Voeg de bouillon toe, de melk en de room en laat alles 20 minuten koken. Mix de soep in de blender van de mixer en zeef. Klop de soep op met klontjes koude boter. Giet enkele druppels truffelolie over de paddestoelen. Bestrooi paddestoelen en soep met bloem. Serveer ze afzonderlijk.

Lees meer over:

Onze partners