Gebakken bospaddestoelen geparfumeerd met truffel, jus met laurier en gebrande bloem

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

100 g boleten

100 g girolles

100 g shii-takes

100 g hoorn des overvloeds (paddestoelen)

5 blaadjes laurier

1 takje tijm

5 takjes peterselie

8 kerstomaatjes

100 g bloem

2 sjalotten

1 teentje knoflook

1 dl witte wijn

1 dl port

1 dl gevogeltebouillon

1dl room

1dl melk suiker

zout en peper van de molen botertruffelolie

Maak de paddestoelen schoon en bewaar het afval voor de saus. Bak de paddestoelen per soort en kruid met peper, zout en suiker. Blus de warmte met een weinig bouillon. Doe alle paddestoelen in een ‘cocotte’ en voeg een kruidentuiltje toe (peterselie, tijm, 1 blaadje laurier). Laat alles enkele minuten sudderen en voeg voor het opdienen de kerstomaatjes toe.

Leg de bloem zo’n 20 minuten op een bakplaat in een hete oven tot ze bruin is. Bereid de soep. Kleur het afval van de paddestoelen met de sjalotten, de laurier en de knoflook in een pan met vetstof. Blus de warmte met port en kook het vocht in. Voeg de witte wijn toe en laat het vocht nogmaals inkoken. Voeg de bouillon toe, de melk en de room en laat alles 20 minuten koken. Mix de soep in de blender van de mixer en zeef. Klop de soep op met klontjes koude boter. Giet enkele druppels truffelolie over de paddestoelen. Bestrooi paddestoelen en soep met bloem. Serveer ze afzonderlijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content