Gebakken biologische varkenslap met gebakken uien, spek en Parmezaankaas

09/06/11 om 18:55 - Bijgewerkt om 18:55

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 kleine uien
  • 1 teen knoflook
  • 4 el geraspte parmezaankaas
  • Â1/2 tak rozemarijn
  • 3 el room
  • witte peper en zout
  • 8 dunne sneden gerookt spek
  • 8 halve takjes rozemarijn
  • 4 biologische varkenslappen van ± 120 g elk
  • boter
  • verse aardappelpuree

Bereidingswijze

Pel de uien en kook ze voor drie vierde gaar in lichtgezouten kokend water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Snij er hoedjes af van ± 1,5 cm dik. Hak deze fijn, samen met de knoflook, parmezaankaas, rozemarijn en room. Kruid met peper en zout.

Wikkel rond elke ui een snede gerookt spek en strijk het mengsel op de uien. Versier met een takje rozemarijn en zet ongeveer 10 minuten onder de grill, tot de bovenkant van de uien mooi is gekorst.

Bak ondertussen het vlees in boter, kruid met peper en zout. Serveer met de uien, de bakjus van het vlees en verse aardappelpuree.

Lees meer over:

Onze partners