Gebakken ananas, kokosschuim, kletskop en mosterdijs

09/06/11 om 18:54 - Bijgewerkt om 18:54

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 1 l water
  • 800 gr suiker
  • Saffraan
  • Moscovado suiker
  • Kokosmelk
  • 4 gelatineblaadjes

Voor het mosterdijs:

  • 15 eigelen
  • 200 gr suiker
  • 1l melk
  • 80 gr Savora mosterd
  • Mespuntje curry
  • 200 gr room

Bereidingswijze

Schil de ananas en verdeel de vrucht in lange partjes

Pocheer de ananas in siroop (1 l water en 800 g suiker ) en saffraan.

Bak de ananas dan bruin in moscovado suiker.

Meng kokosmelk en 4 blaadjes gelatine per liter vloeistof (geweekte gelatine oplossen in lauwwarme melk), giet dit in een sifon, steek er per liter vloeistof 3 cartouches op en laat de fles horizontaal 6 uur rusten.

Mosterdijs: de eigelen en de suiker bijeen kloppen, 1 l kokende melk bijvoegen en binden op een laag vuur. Voeg nu 80 g Savora mosterd toe en een mespuntje curry, doe er eventueel 200 g room bij, dat maakt de crème smeuïger.

Leg de gebakken ananas op een bord, schik er enkele ijsroom bolletjes bij, spuit de kokosmelk op het bord en geef er een klassiek kletskopkoekje bij.

Lees meer over:

Onze partners