Gebakken aardappelen, dunne plakjes kalfsfilet, ajuinschijfjes

10/06/11 om 12:56 - Bijgewerkt om 12:56

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg aardappelen
  • 1 grote gele ui
  • 1 grote rode ui
  • 600 g kalfsfilet
  • 1 bosje bieslook
  • 1 kl Espelettepeper
  • 5 el druivenpitolie
  • 50 g boter
  • fleur de sel
  • peper uit de molen

Bereidingswijze

Bestrijk de kalfsfilet met olie, bestrooi met Espelettepeper en laat marineren op een koele plek.

Schil de aardappelen, was ze en dep ze droog en snij ze in de lengterichting in schijven van 1,5 cm dik en daarna in staafjes van dezelfde dikte en ten slotte in blokjes.

Pel de uien, snij ze in de hoogte in tweeën, snij de onderkant eraf en snij ze dan in fijne schijfjes volgens de lijnen op de uien.

Verwarm een beetje olie in een braadpan, laat de uien daarin even bakken en bewaar ze. Doe wat meer olie in de pan en laat daarin op een hoog vuur de aardappelen in ca. 8 minuten goudbruin bakken. Draai ze geregeld om.

Bestrooi op het einde van de baktijd met fleur de sel en voeg er het fijngesneden bieslook en de uien bij.

Snij de kalfsfilet in plakjes van 1/2 cm dik en bak ze in een braadpan aan elke kant 1 minuut in wat olie gemengd met boter.

Dien groenten en vlees samen op. Deglaceer de braadpan van het vlees met wat water en giet deze saus over het vlees.

Voorbereiding: 10 minuten

Kooktijd; 15 minuten

Gemakkelijk

Lees meer over:

Onze partners