Gebakken aardappelen, dunne plakjes kalfsfilet, ajuinschijfjes

Three angus veal slices on a perfect white background © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

De ideale avondmaaltijd die je bijzonder snel en heel gemakkelijk bereidt. Geen stress na een lange werkdag.

De ideale avondmaaltijd die je bijzonder snel en heel gemakkelijk bereidt. Geen stress na een lange werkdag.

Voor 4 personen

  • 1 kg aardappelen
  • 1 grote gele ui
  • 1 grote rode ui
  • 600 g kalfsfilet
  • 1 bosje bieslook
  • 1 kl Espelettepeper
  • 5 el druivenpitolie
  • 50 g boter
  • fleur de sel
  • peper uit de molen

Bereiding

1. Bestrijk de kalfsfilet met olie, bestrooi met Espelettepeper en laat marineren op een koele plek.

2. Schil de aardappelen, was ze en dep ze droog. Snijd ze in de lengterichting in schijven van 1,5 cm dik en daarna in staafjes van dezelfde dikte en ten slotte in blokjes.

3. Pel de uien, snijd ze in de hoogte in tweeƫn, snijd de onderkant eraf en snijd ze dan in fijne schijfjes volgens de lijnen op de uien.

4. Verwarm een beetje olie in een braadpan, laat de uien daarin even bakken en bewaar ze. Doe wat meer olie in de pan en laat daarin op een hoog vuur de aardappelen in ca. 8 minuten goudbruin bakken. Draai ze geregeld om.

5. Bestrooi op het einde van de baktijd met fleur de sel en voeg er het fijngesneden bieslook en de uien bij.

6. Snijd de kalfsfilet in plakjes van 1/2 cm dik en bak ze in een braadpan aan elke kant 1 minuut in wat olie gemengd met boter.

7. Dien groenten en vlees samen op. Deglaceer de braadpan van het vlees met wat water en giet deze saus over het vlees.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content