Gazpacho van rode biet met minibolletjes van geitenkaas

10/06/11 om 11:07 - Bijgewerkt om 11:07

Geef je waardering

Gazpacho van rode biet met minibolletjes van geitenkaas

Ingrediënten

Gazpacho:

  • 2 geschilde rode bieten
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
  • 2 el rijstazijn
  • 4 el olijfolie
  • peper & zout

Geitenkaasbolletjes:

  • 4 dosissen Algin (2,5 g), (te koop in de horecaspeciaalzaak)
  • 3 dosissen Gluco (2 g), minikit Sferificacion, El bulli, te koop in ISPC of via kookgoed.nl
  • 150 g geitenkaas
  • 2 el room

Bereidingswijze

Versnipper rode ui en knoflook, snij rode biet in blokjes. Stoof 15 minuten op zacht vuur in olijfolie. Cutter de gepelde tomaten en zeef, zodat alleen het sap overblijft. Mix het mengsel van rode biet, zeef en doe bij het tomatensap. Kruid en werk af met rijstazijn en olijfolie. Laat afkoelen in de koelkast.

Bereid de geitenbolletjes: prepareer een bad door 2,5 g Algin te mixen met 0,5 l water. Laat 24 uur in de koelkast rusten. Mix geitenkaas met room en Gluco tot een homogene massa en laat rusten. Maak bolletjes met de lepel van de minikit en laat 2 minuten 'garen' in het Alginbad. Draai af en toe om met de minischuimspaan. Reinig de 'bolletjes' in water.

Serveer de gazpacho in soepkommetjes, voeg bolletjes geitenkaas toe.

Lees meer over:

Onze partners