Gazpacho met Zuid-Franse rosé

09/06/11 om 15:45 - Bijgewerkt om 15:45

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 2,5 kg rijpe tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 4 el wittewijnazijn
  • 4 dl olijfolie
  • 3 el truffelolie
  • 3 tot 4 el suiker
  • peper
  • zout
  • 150 g minipijlinktvis
  • 1 komkommer

Bereidingswijze

Maak de tomaten schoon, snij grof. Mix met look en zeef. Voeg azijn en olie toe en kruid met suiker, peper en zout. Zet in de ijskast en laat 2 uur afkoelen en rijpen. Controleer vlak voor het opdienen de kruiding. Bak de inktvis kort in boter, doe bovenop de soep en versier met staafjes komkommer.

Wijn: Allégoria Gamay 2002, 2,99 euro bij Aldi.

Lees meer over:

Onze partners