Gazpacho met makreel, avocado en pittige mayonaise

10/06/11 om 10:52 - Bijgewerkt om 10:52

Geef je waardering

Gazpacho met makreel, avocado en pittige mayonaise

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 schoongemaakte makrelen
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 2 rijpe avocado's
  • 1/4 kleine ijsbergsla
  • bieslook
  • 4 kopjes ijskoude gazpacho

Voor de mayonaise:

  • 4 el mayonaise
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl tabasco
  • sap van 1 limoen
  • zout

Bereidingswijze

Kruid de makrelen met peper en zout, bak ze in hun geheel net gaar in olijfolie. Laat enigszins afkoelen, verwijder het vel en pluk het vlees van de graat. Doe dit in een kom. Kruid indien nodig bij met peper en zout. Meng de ingrediënten voor de pittige mayonaise onder elkaar en laat 10 min. trekken.

Schil de avocado's en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng met de fijngesneden ijsbergsla en een beetje mayonaise. Kruid met peper en zout. Schik in het midden van 4 diepe bord met behulp van een metalen ring en duw goed aan. Vul de ring verder op met het makreelvlees en dek af met een laagje mayonaise.

Werk eventueel af met bieslook en giet er de gazpacho rond

Lees meer over:

Onze partners